In De Maneschijn – M. J. Arlidge

hdrpl

‘Zou dit het laatste zijn wat hij zag? Die manische, lachende ogen?’

Hey lieve lezers, een nieuwe recensie. Gemixte gevoelens… Waarom? Lees snel verder…

Southampton wordt voor de zoveelste keer geteisterd door een maniak. Deze keer houdt hij zich schuil in het bos. Eerst zijn de wilde paarden aan de beurt, deze worden op brute wijze vermoord. Op dezelfde inhumane manier worden ook menselijke slachtoffers gemaakt. We volgen Helen Grace en haar team naar de zoektocht naar deze killer. Wat zou hem toch drijven?

Het achtste boek in de serie waarin we politievrouw Helen Grace volgen. Oh, ik was zooo enthousiast.. Zo enthousiast dat ik het boek zelfs van te voren had gereserveerd. iets wat ik nog nooit gedaan had. Ik volg Helen al trouw sinds haar debuut in Iene Miene Mutte.  Elk boek kon ik amper wegleggen, dus vol vertrouwen en gepaste enthousiasme stapte ik ook dit boek in. Ik zal niet ontkennen dat ik ook van dit boek genoten heb. Dat ik het weer moeilijk weg kon leggen. De korte hoofdstukken maken dat ik elke keer tegen mezelf zeg, oké nog een hoofdstuk, zo zit je onbedoeld toch uren langer te lezen. Een talent dat  M. J. Arlidge overigens al eerder bewezen had in zijn vorige boeken. De spanning bouwt goed op en is soms echt zenuwslopend. Arlidge weet je vaak op het verkeerde been te zetten. En toch… Ondanks al het positieve word ik er een beetje moe van. Het is toch te voorspellen wat het boek gaat doen. Helen word neergezet als een onverslaanbare heldin. Ik had haar graag kwetsbaarder gezien. Ze word platonisch neergezet, meer diepgang zou ik willen  in haar karakter. Andere karakters vind ik sterker naar voren komen dan Helen, maar Helen was de hoofdpersoon toch?

Gemixte gevoelens dus… Ondanks dat ik wat punten aan te merken heb, heb ik genoten van het boek. Ik had het graag de 5 sterren willen geven die ik vorige boeken van Arlidge ook gegeven heb, maar daarvoor vind ik dit een te groot probleem. Eindoordeel:  ⭐⭐⭐⭐Ik hoop dat het volgende boek Helen weer wat meer op de voorgrond zet, want het volgende boek, ga ik zeker lezen. (Niet meer van te voren reserveren ben ik bang.)

In De Maneschijn is het achtste boek waarin we Helen Grace volgen. M. J. Arlidge schreef voor zijn debuut Iene Miene Mutte voor verscheidene crimeseries.

Orginele titel: Down to the Woods

Vertaling: Harmien Robroch  en Annemarie de Vries

Uitgeverij: Boekerij

Pagina’s: 523

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.