Warcross – Marie Lu

hdrpl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Dan verdwijnt de razernij in zijn ogen en ziet hij er weer uit als zichzelf.’

Hey lieve lezers, een nieuwe recensie. Van tevoren had ik niet gedacht dat ik dit een leuk boek zou vinden, door positieve reacties om me heen toch maar opgepakt. En wauw. Ik had het mis. Ik vond het echt heel leuk. Waarom? Lees snel verder…

Warcross is een virtual reality-game ontworpen en gemaakt door Hideo Tanaka. Over de hele wereld is het een hype. Voor sommige spelers van het spel is het zelfs een bron van inkomsten. Emika is premiejager, maar heeft op het moment niet genoeg geld om uit de problemen te blijven. Als ze niet snel betaald is ze haar huis en toekomst kwijt. Wanneer de Warcross-kampioenschappen beginnen, maakt Emika een gewaagde keus. De nood voor geld is zo hoog dat ze besluit de wedstrijd te hacken. Per ongeluk beland ze hierdoor zelf in de game. Oeps. Iedereen heeft het over haar. Ze is ervan overtuigd dat er een enorme straf boven haar hoofd hangt. Tegen al haar verwachtingen in word ze helemaal niet gestraft. Hideo huurt haar zelfs in als premiejager om een hacker op te sporen. Lukt het haar om de hacker op te sporen en zelf ongezien te blijven?

Naja zoals ik al een beetje heb laten doorschemeren wist ik van te voren niet zo goed of dit wel een boek voor mij zou zijn. Marie Lu weet de wereld zo neer te zetten dat je alles voor je ziet. Ze weet personages neer te zetten, waar je opslag van gaat houden. De personages zijn goed ontwikkeld en erg eigen. Elk karakter is met zorg geschreven. Naast de sterke karakters sprak de hoofdpersoon me vooral aan. Wat een badass. Heerlijk stoer, eigenwijs en brutaal. Ik begon het boek met twijfels, maar heb het in een record tijd uit gelezen. Moeilijk weg te leggen. De plottwist heb ik niet aan zien komen. Slim gedaan.  Een leuk boek als je houd van technologie of van sterke vrouwelijke hoofdpersonages.

Naast alle lof moet ik wel bekennen dat ik het boek waarschijnlijk niet voor een tweede keer zal lezen. Alleen hierom geef ik het boek  ⭐⭐⭐⭐  in plaats van 5. Ik heb het tweede deel al in huis en reken maar dat die zeer binnenkort wel gelezen word.

Marie Lu is geen nieuwe schrijfster. je kunt haar misschien ook wel kennen van haar Legend-trilogie. Warcross is het begin van een nieuw verhaal, de opvolger Wildcard vertelt het verhaal verder.

Orginele Titel: Warcross

Vertaling: Lydia Meeder en Barbara Zuurbier

Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek

Pagina’s: 293

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.