George – Alex Gino

ptr

‘George glimlachte en Melissa glimlachte ook.

Hey lieve lezers, een nieuwe recensie staat voor jullie klaar. George; een gewaagd boek, maar eentje die we wel nodig hebben in de maatschappij. Waarom ik dat vind? Lees snel verder…

George ziet er uit als een jongen. Iedereen ziet George als een jongen, alleen George weet dat het anders zit. Ze is een meisje. Een geheim dat niemand weet. Als haar lievelingsboek dit jaar HET toneelstuk wordt en ze niet een auditie mag doen voor de rol van Charlotte, komt ze met Kelly in actie. Ze bedenken samen een plan zodat George niet alleen Charlotte kan spelen, maar ook hoe ze eindelijk een meisje kan zijn.

Wow! Zo ontzettend goed dat er boeken bestaan die dit onderwerp aansnijden. Het verhaal was ontroerend en niet zonder kippenvel te lezen. Ondanks dat het natuurlijk een serieus onderwerp is, wordt het met humor gebracht. Mooi dat kinderen op deze manier op jonge leeftijd al horen over transgenders. Het zal een aanmoediging zijn voor jongens/meisjes die het zelfde ervaren en nog niks durven te zeggen.

Ik heb eigenlijk niet zo veel te klagen over het boek. Het was duidelijk geschreven en de verhaallijn was goed te volgen. Voor dit gewaagde boek bekroon ik Alex Gino met ⭐⭐⭐⭐⭐

George is het debuut van Alex Gino. Alex schreef het boek voor kinderen vanaf 9 jaar. Het won verschillende prijzen, waaronder de Stonewall Book Award in 2016.

Orginele titel: George

Vertaling: Carla Hazewindus

Uitgeverij: Kluitman

Pagina’s: 223

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.