Wrap Up – November ’18

Hey lieve lezers, wat heb ik allemaal gelezen in november… Een totaal van 15 boeken heb ik van kaft tot kaft weten te lezen. Naja… Van kaft tot kaft… Ik heb er ook een paar geluisterd.

Om te beginnen heb ik geluisterd naar het audio boek van Welkwoud. Welkwoud is het vervolg op Verdermeer, maar ook prima alleen te lezen. Het boek is gebaseerd op Perzische sprookjes en vertelsels, waar Tahereh Mafi vroeger mee opgegroeit is. In Welkwoud volgen we Laylee. Het is haar taak om de doden naar het hiernamaals te brengen. Helemaal alleen moet ze dit zware werk doen. Het is veel te zwaar werk voor Laylee alleen, ze verliest langzaam haar kleur. Wanneer haar pad kruist met twee vreemdelingen, kunnen die haar misschien leren wat vriendschap is. Welkwoud – Tahereh Mafi ⭐⭐⭐

Ik luisterde ook naar Ijskoud. In 1933 verdwijnt Johanna. Een verdwijning die 25 jaar na data nog steeds niet is opgelost. Inspecteur Ben de Groot heropend de zaak, in een laatste poging de verdwijning alsnog op te lossen. Johanna haar familie is niet blij dat alles weer opgerakeld word, de enige die nog steeds antwoorden wil is Olivia. Olivia, het nichtje van Johanna, is er op gebrand te weten te komen wat er is gebeurt. Ze start zelfstandig een zoektocht, wat haar niet alleen naar Denemarken lijd maar ook naar Groenland. Hoe meer ze ontrafelt van het mysterie wat er rond haar tante hangt, hoe meer ze te vrezen heeft voor haar eigen leven. Ijskoud – Suzanne Vermeer ⭐⭐⭐⭐

Caraval was het volgende boek dat ik las. Scarlett en Donatella Dragna worden mishandelt door hun vader. Scarlett word uitgehuwelijkt en dan wil ze meer dan ooit te voren naar Caraval. In deze magische jaarlijkse show spelen de spelers een gevaarlijk spel. Maar de prijs… Dat is dit jaar een wens.  Onverwachts word ze uitgenodigd, haar droom lijkt uit te komen. Wanneer het spel begint verdwijnt Donatella plotseling. Ze zal een moeilijke zoektocht tegemoet gaan, met onmogelijke keuzes en magie dat haar zal proberen te misleiden. Caraval – Stephanie Garber ⭐⭐⭐⭐⭐

Warcross volgt de premiejager Emika. Wanneer ze het wereldbekende spel Warcross hackt en hierdoor per ongeluk in de game terecht komt denkt ze dat haar leven voorbij is. Tot haar verwachting in huurt Hideo Tanaka, het brein achter alles, haar in om een andere hacker op te sporen. Wat volgt is een kat en muis spel. Warcross – Marie Lu ⭐⭐⭐⭐ – over dit boek is een recensie geschreven

Het volgende luisterboek was Winternacht. Karin van Duin krijgt plots op 35e jarige leeftijd te horen dat ze geadopteerd is. Haar biologische vader staat op het punt om te sterven en hij wil haar nog een keer zien. Karin vertrekt met haar dove zoontje Sam naar Ottawa. Bij aankomst is het hele stadje in rep en roer. Liv Tremblay een 5 jarig meisje wordt vermist.  Karin raakt onbedoeld betrokken bij de zaak. In de weken die volgen verdwijnen steeds meer kinderen. Winternacht – Suzanne Vermeer ⭐⭐⭐⭐

Wat jij niet ziet volgt Louise. Louise is een alleenstaande moeder, wanneer ze een avondje uit gaat zoent ze met een vreemdeling. Op een of andere manier krijgt ze die man niet meer uit haar hoofd. Maandag op haar werkt ontmoet ze haar nieuwe baas, de vreemdeling uit het café blijkt haar baas te zijn. Opeens krijgt hij een naam, David, maar ook een vrouw. Adele, de vrouw van David, ontmoet Louise en er bloeit een vriendschap op. Davis blijkt een hele andere kant te hebben, een die er donkerder uitziet. Er is iets mis en Louise wil erachter komen wat dat is. Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough ⭐⭐⭐

Het volgende boek wat ik oppakte was Meester Legende. Het vervolg op Caraval. Deze keer speelt Donatella het spel van Legende. Ter gelegenheid van de keizerin haar verjaardag. Naast Caraval speelt Donatella nog een spel… Ze moet er achter zien te komen wat de werkelijke identiteit van Legende is, wil ze informatie bemachtigen over haar verdwenen moeder. Meester Legende – Stephanie Garber ⭐⭐⭐⭐

Ik luisterde naar Noorderlicht waarin we Kim Romeijn volgen. Kim wordt bijna 30 en wil dit met een groep vrienden vieren. Ze plant een reis naar Noorwegen. De vijf mensen die ze meeneemt zijn in alle opzichten verschillend. Spanning heerst in de groep. Zelfs tussen de gidsen heerst een rare spanning. Als Kim de ochtend na haar verjaardag gewekt wordt, heeft niet iedereen de nacht overleeft. Noorderlicht – Suzanne Vermeer ⭐⭐⭐

De Doodskuur is het derde deel van de labyrintrenner-trilogie. WICKED heeft Thomas alles al ontnomen. Niet alleen zijn geheugen, maar ook zijn vrienden. Terugkerende herinneringen brengen Thomas aan het twijfelen. Wie is er nog te vertrouwen? De Doodskuur – James Dashner ⭐⭐ – over dit boek is een recensie geschreven

Het achtste boek in de serie die zich rond Helen Grace ontvouwt is In de Maneschijn. Iemand in het bos dood wilde paarden. Daar stopt het niet. Ook menselijke slachtoffers worden gemaakt. Helen en haar team moeten deze serie-moordenaar weer zien te pakken. In de Maneschijn – M. J. Arlidge ⭐⭐⭐⭐ – over dit boek is een recensie geschreven

Bravelands De Outsider was het volgende boek dat ik las. Een verhaal over drie jonge dieren op de Bravelands. Een jonge leeuw, een olifant en een baviaan. Een regel staat voor alle dieren op de Bravelands bovenaan. Alleen doden om te overleven. Wanneer deze regel niet nageleefd word, zullen ze met zijn drieën de wildernis moeten beschermen. Bravelands De Outsider – Erin Hunter ⭐⭐⭐⭐ – over dit boek is een recensie geschreven

67 seconden was bijna in 67 minuten uitgelezen. Will zijn broer is doodgeschoten. Volgens de regels moet hij wraak nemen. In de lift naar beneden stappen steeds meer mensen in die hem doen twijfelen. Hij gaat het juiste doen… toch? 67 seconden – Jason Reynolds ⭐⭐⭐⭐⭐

Ik las Wilscrad het tweede deel van Warcross. Emika, die de verschrikkelijke waarheid weet van Hideo’s NeuroLink-algoritme, besluit dat er een eind moet komen aan de wrede plannen. Wanneer er een gigantisch bedrag op haar hoofd gezet word, is Zero haar enige optie om te blijven leven, maar ook Zero blijkt zijn eigen spelletje te spelen. Het vooruitzicht om haar vrije wil te verliezen, zal Emika er toe dwingen de man van wie ze houd neer te halen. Wildcard – Marie Lu ⭐⭐⭐⭐

Aan de rivier is een boek geschreven in gedichten. Het verhaal ontvouwt zich rondom Harry. Een jongen die in een klein dorpje in Australië woont, samen met zijn broer en vader. Zijn moeder is net als zijn beste vriendin meegenomen door de rivier. Aan de rivier – Steven Herrick ⭐⭐

Als laatste heb ik geluisterd naar Tik Tak. Opgesloten in een kamer, moet Morgan Sheppard een moordzaak op te lossen. Bij hem in de kamer bevinden zich 5 andere mensen en een lijk. Alle vijf kunnen ze de moordenaar zijn.  Binnen drie uur moet de zaak opgelost zijn, want anders sterven ze allemaal. Tik Tak – Chris McGeorge ⭐⭐

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.