67 seconden – Jason Reynolds

hdrpl‘Emoties = Moeite’

Hey lieve lezers, 67 seconden staat voor je klaar. Een boek dat ik denk ik in 67 minuten heb uitgelezen. Ik ben fan van dit boek. Waarom? Lees snel verder…

Shawn is doodgeschoten. Will zijn jongere broer weet wat hij nu hoort te doen. Hij staat in de lift zeven verdiepingen naar beneden, 67 seconden lang. Elke verdieping stapt er iemand bij hem in de lift. Elk persoon brengt hem meer aan het twijfelen. Hij gaat het juiste doen… toch?

Dit. Was. Zo. Goed. Het verhaal is geschreven in gedicht vorm. Je moet even wennen omdat het zo anders is als de meeste boeken (die ik lees).  Maar wow, wauw, knap. Dat je zo’n sterk verhaal kan vertellen doormiddel van relatief weinig woorden vind ik bijzonder knap. Jason Reynolds is getalenteerd. Ik begon aan het boek en kon het echt niet weg leggen. Dat ik het boek in 67 minuten heb uitgelezen is te overdreven, maar langer dan twee uur heb ik er niet over gedaan. Een rauw verhaal over het gangster leven. Will is zo knap neergezet. Je leeft met hem mee en voelt zijn pijn.

Ik kan niet anders dan dit boek ⭐⭐⭐⭐⭐ te geven.

Jason Reynolds heeft al twaalf boeken op zijn naam staan, maar 67 seconden is het eerste boek dat ook vertaald word naar het Nederlands.

Orginele titel: Long way down

Vertaling: Maria Postema

Uitgeverij: Blossom Books

Pagina’s: 306

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.