333 dingen om over te schrijven – Mary Fisher

Hey lieve lezers❤ vandaag staat er weer een 333 dingen om over te schrijven voor jullie klaar. Deze keer ben ik niet de auteur. Vandaag hebben we te gast…  Mary Fischer aka Marieke Visser.  Waar je haar van kan kennen? Ze schreef Castrië 1 – Madelona onder de naam M. M. Visser. De opdracht voor haar was: Schrijf een brief aan een slechte eigenschap die je hebt, waarin je het ervan overtuigt om te veranderen.


Lieve laatste slechte eigenschap,

Zoals je weet ben mijn laatste obstakel op weg naar rust.

Mary, ook wel ‘ik’ genaamd, de manager van alle Zelven en de Slechte Eigenschappen in ruste – zoals arrogantie, oneerlijkheid en gierigheid – en wij hopen dat je goed naar ons wilt luisteren en mee wilt werken aan een leven met innerlijke rust.

Jij weet hoe hard we gewerkt hebben de afgelopen dertig jaar om onze depressies en angsten de baas te worden. Hoeveel jaren therapie we trouw gevolgd hebben om aan onze Zelven te werken. Hoe we antwoorden wilden hebben op de vraag waarom we ons toch altijd zo alleen en slecht en onwaardig voelen.

En dat is ons gelukt!

De Slechte Eigenschappen konden hun angst loslaten en werden zacht. De Zelven kwamen aan het woord en begonnen te begrijpen dat niet wijslecht en onwaardig zijn, maar dat we dat voelen omdat onze ouders dat vinden.

Onze ouders, die van ons hadden moeten houden, die ons liefde en geborgenheid hadden moeten geven. Maar die ons elke dag vertelden dat we nep, een aanstelster, kleinzielig en vervelend waren. Die zeiden dat we alleen maar gelukkig waren als we zelf problemen creëerden. Die ons alleen wisten te vinden als ze ons nodig hadden. Die ons nodig hadden om hun problemen op te lossen en hen te helpen en te steunen.Die ons emotioneel ernstig mishandeld hebben.

Die ouders.

Die ouders waar we na lang vechten en huilen en twijfelen het contact mee verbroken hebben.

Jij weet dat toch allemaal.

Je stond erbij en je keek ernaar, net als wij allemaal.

Mary heeft zo hard gevochten. Mary heeft zoveel geleden en zoveel verdriet gehad.

Jij, ja jij, laatste slechte eigenschap, je weet toch wat ik doorstaan heb.

Ik, Mary, heb me kapot gevochten om hier nog te zijn en om goed voor mijn kind te zorgen en om een lieve vriendin voor mijn vrienden te zijn en om niet verbitterd en negatief te worden.

En dat is allemaal gelukt. Ik zou zo graag willen dat jij ook trots op me bent.

Maar jij, komt nog steeds levensgroot voor me staan als ik weer word afgewezen door een man waar ik verliefd op ben.

Dat gebeurt ook al dertig jaar.

Die afwijzingen zijn altijd al pijnlijk genoeg, geloof me.

Maar dat jij me vervolgens vertelt dat het terecht is dat ik weer eens ben afgewezen, omdat ik toch ook onwaardig ben om Liefde te verdienen… Welke gek wil nou mijn als zijn vriendin?! Dat maakt die afwijzingen ronduit ondraaglijk.

Want dat vertel jij me.

Altijd weer.

En met zoveel kracht dat het me steeds weer voor weken onderuit haalt.

En ik ben zo ver om je te vragen dat niet meer te doen.

Als ik weer word afgewezen, lieve laatste Slechte Eigenschap, kun je dan proberen je mond te houden? Kun je alsjeblieft gewoon toekijken hoe verdrietig ik ben en hoe eenzaam ik me voel. Zonder daarbij me volledig de grond in te stampen en me te vertellen dat het terecht is dat ik word afgewezen en dat dit nooit, maar dan ook nooit nooit nooit nooit nooit zal veranderen? Dat ik nooit Liefde zal vinden?

Ik kan niets afdwingen. Ik kan het je alleen vragen. En dat doe ik nu nog een laatste keer:

Lieve Slechte Eigenschap die me vertelt dat ik waardeloos ben, wil je alsjeblieft voor altijd je mond houden? Mijn dankbaarheid zal geen grenzen kennen.

Mary


Vond je dit nou leuk om te lezen? Vergeet dan niet haar boek te checken.. Die is te koop op bol.com. En wil je nou helemaal niks meer van haar missen moet je haar zeker volgen op instagram @author.mary.fisher. 

Volgende week is er een andere gast. Stay tuned om te ontdekken wie er dan voor ons schrijft…

Kan je nou geen genoeg krijgen van mijn blogpost? Hieronder staan de meest recente posts. Als je me op intstagram volgt mis je nooit meer iets! @eerstehulpbijlezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.