Wildcard – Marie Lu


‘Alles werd fantastisch, en daarna werd alles verschrikkelijk. Zo is het leven. Je hebt geen idee wanneer je plotseling opkrabbelt uit de shit en wanneer je er weer in terugvalt.’

Hey lieve lezers❤ een nieuwe recensie. Het vervolg van Warcross, na lyrisch te zijn van dat boek kon de tweede niet lang  achterblijven. Wil je weten of het me tegenviel? Lees snel verder…

Emika Chan kwam achter de waarheid. Hideo gebruikte de NeuroLink voor een algoritme dat de vrije wil van mensen afneemt. Samen met de Phoenix Riders probeert Emika de wrede plannen tegen te gaan. Wanneer er een enorme geldprijs op haar hoofd gezet word, is ze genoodzaakt zich bij Zero aan te sluiten. Emika komt terecht in een web van leugens en verraad.

Ik ben zo verdrietig dat het boek uit is. Ik ben gaan houden van de personages. Veel personages die je tegenkwam in Warcross worden uitgediept en je leert ze beter kennen. Ook personages die in Wildcard geïntroduceerd worden hebben echt karakter. Geen plat personage, maar zo neergezet dat je ermee verbonden voelt. Weer de wereld die je echt even uit de realiteit trekt.  Wildcard zit goed in elkaar. Je wordt vaak op het verkeerde been gezet. Je wordt alle kanten opgesleurd, dat je het op gegeven moment ook echt even niet meer weet. Het enige punt wat ik storend vind is dat in de slotfase van het verhaal een aantal gebeurtenissen gebeuren die ik te ver gezocht vind. Voor de rest een top boek.

Wildcard krijgt ⭐⭐⭐⭐

Wildcard is het vervolg op Warcross, beide geschreven door Marie Lu. Ik had nog nooit eerder wat van haar gelezen voor Warcross, maar nu ben ik een beetje fan. Er staat ook een recensie online over Warcross.

Originele titel: Wildcard

Vertaling: Wilma Paalman en Barbara Lampe

Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek

Pagina’s: 309

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.