Mermaid – Louise O’Neill

Je hart zal versplinteren, je longen aan flarden snijden, je hersenen in stukken hakken. Je lichaam zal uiteenvallen en de golven zullen je opeisen. Dat is de Wet van de Zee. Er is geen weg terug.

De Zeeheks

Hey lieve lezers❤ ik zal een geheimpje verklappen. Ik ben een enorme Disney fan. Altijd al geweest en ik denk dat ik het altijd zal blijven. Toen ik Mermaid zag was ik eerste weggeslagen door de bizar mooie cover, maar een hervertelling van de kleine zeemeermin. Kom op zeg… Die kan ik niet laten liggen…

Gaia een jonge zeemeermin kijkt altijd omhoog. Naar de oppervlakte. Daar waar de zee ophoud. Wanneer ze 15 wordt en eindelijk naar de oppervlakte mag zwemmen, wordt ze verliefd op een man. Haar verlangen naar een leven zonder tirannieke vader en naar een leven op het land is enorm groot. Maar als ze dat wil, moet ze wel een hele hoge prijs betalen…

Vol enthousiasme begon ik dit boek. Tot mijn afgrijzen kwam ik door de eerste hoofdstukken amper heen. Gelukkig werd dat na die paar hoofdstukken we beter, maar een pareltje is het voor mij niet geworden. De schrijfstijl is oké. Niet bijzonder goed, maar ook niet vervelend of slecht geschreven. Het was een mooie ode aan het oorspronkelijk verhaal. Ik had gewoon iets magisch verwacht en dat sprankje magie miste het net. Wat ik wel zeer positief vind is dat het boek acceptatie laat blijken naar zowel lesbische en vollere vrouwen. Mermaid geef ik ⭐⭐⭐

Originele titel: The Surface Breaks. A reimagining of The Little Mermaid

Vertaling: Sandra C. Hessels

Uitgeverij: Young & Awesome

Pagina’s: 265

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.