333 dingen om over te schrijven – Lotte van den Noort

Hey lieve lezers❤ het is zondag en dat betekent een gast voor 333 dingen om over te schrijven. Vandaag schrijft Lotte van den Noort een stukje voor ons. Lotte is een kersverse auteur. Ze bracht Typewriter uit bij Wolf&Dragon. Onder de naam @lottesbooks kun je haar vinden op instagram. De opdracht die Lotte kreeg was: Schrijf een brief aan je lievelingsdrankje. Kun jij raden waar het stuk over gaat?

Na het rinkelen van mijn wekker komt het punt dat ik mezelf uit bed moet slepen. ‘Je kunt het,’ denk ik in mezelf. Een extra aanmoediging om mijn benen uit bed te gooien en de dekens van me af te slaan.
Als dat eindelijk is gelukt, sla ik mijn badjas om me heen en trippel naar beneden, waarbij ik de zwarte kat die we hebben probeer te ontwijken. Mijn ogen moeten nog wennen aan het donker en het zou niet de eerste keer zijn dat ik over die bal met haar struikel.
De kat begroet me, draait haar lichaam langs mijn blote benen en begint te spinnen. Slaperig loop ik naar haar voerbak en vul die met brokjes. Daar gaat ze. Ze valt aan op het voer alsof haar leven er vanaf hangt, alsof ze al jaren geen eten meer heeft gekregen.
Eten in de morgen. Toen ik nog maar net in de pubertijd zat kreeg ik vier boterhammen naar weg, tegenwoordig niet eens een stukje fruit.
Ik trek de kast open en pak er een mok uit, die ik op het aanrecht plaats. Uit de koelkast haal ik een pak chocolademelk tevoorschijn.
Chocolademelk. Mijn drankje. Mijn meest, favoriete, heerlijke drankje. De lekkere dikke structuur van de melk gemengd met cacao is zo lekker, dat het lijkt alsof er een engeltje over je tong plast.
Ik vul de mok met de chocolademelk en laat het pak op het aanrecht staan. Met mijn onderrug leun in tegen het aanrechtblad en neem genietend een slok van de drank.
Mijn maag stopt met zeuren en ik tover een glimlach op mijn gezicht. Ik voel hoe de substantie door mijn slokdarm een weg baant naar mijn maag, waar het voor nu blijft hangen.
Heerlijk.
Niet alleen in de ochtend kan ik genieten van dit euforische middel, maar ook in de middag, in de avond, met feestdagen en vooral rondom de kerst. Als het extra koud is buiten en ik een wandeling maak door de stad, waar de kerstlichtjes al zijn opgehangen en de kerstbomen her en der zijn geplaatst, ga ik mijn gebruikelijke café in, en bestel ik een warme chocolademelk. Met slagroom en cacaopoeder. Kerstmuziek speelt op de achtergrond, wandelaars komen binnen en kijken me jaloers aan. Iedereen wil mijn favoriete drankje. Vaak meteen koekje of chocolaatje erbij.
Paniek slaat toe wanneer de laatste pak chocolademelk erdoorheen is. Ik krabbel het vlug op een briefje, zodat mijn moeder het kan bijhalen wanneer ik op school hard zit te leren.
En raad eens? Wanneer ik thuiskom, mijn tas netjes naast de boekenkast zet en mijn jas uit doe, staat er in de koelkast een nieuwe pak op me te wachten.


En? Had je het geraden?  Vond je dit nou leuk om te lezen? Vergeet dan zeker niet haar boek even te bekijken. Onder andere te verkrijgen bij Bruna en bol.com. Vergeet haar niet te volgen op instagram @lottesbooks.

Vergeet ook niet om mij te volgen op instagram, zodat je nooit meer een 333 dingen om over te schrijven mist! Ik ben te volgen op @eerstehulpbijlezen

Ben je nog niet klaar met lezen? Dan zijn hier mijn meest recente blogposts:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.