333 dingen om over te schrijven – 19/12/18

Hey lieve lezers❤ Vandaag was de opdracht: schrijf een scene waarin iemand in de knoop zit met zijn kerstverlichting

De kerstboom opzetten was nooit haar favoriete klusje geweest. Een klusje dat ze al heel het weekend aan het uitstellen was. Waarom had ze het ook al weer beloofd? Oh, ja. Sarah haar  woorden kwamen haar weer helder bij te staan.  Bij papa staat de kerstboom ook al, mama. Waarom hier niet? Hier is het stom. Anders ga ik wel bij papa en Louise wonen. Haar kleine meisje was in haar kleuterpuberteit terecht gekomen. Er niet van bewust hoeveel pijn die woorden deden. Het stak al genoeg dat Ben verder was gegaan nadat ze uit elkaar waren gegaan. Het feit dat Sarah het goed kon vinden met zijn nieuwe vriendin Louise was iets wat ze amper kon verkroppen.

Zuchtend kwam Stella overeind. De zoldertrap keek haar uitdagend aan. Het is niet dat ze bang was voor de zolder ofzo. Ze was immers een volwassen vrouw, een moeder notabene. Toch torende de trap donker en gevaarlijk boven haar uit. Kippenvel kroop over haar armen en de rest van haar lichaam. Het nare gevoel dat er iets stond te gebeuren, schoof ze even opzij. Stella stapte dapper de zoldertrap op. Bovenaan moest ze even zitten op de bovenste trede. Haar conditie was tegenwoordig zo verschrikkelijk slecht. Ik moet echt stoppen met die wijn, zei Stella tegen zichzelf. Na een paar keer in en uit ademen, had Stella de kracht weer om door te gaan.

De klink van de zolderdeur was ijskoud. Toen Stella de deurklink naar beneden duwde om de deur te openen gaf de deur niet mee. Alsof er iets aan de andere kant van de deur haar tegenwerkte. Stella duwde nog een paar keer met beleid tegen de deur aan. Niks. Gefrustreerd duwde Stella met haar volledige gewicht tegen de deur. Alle 60 kilo’s vlogen de zolder op, toen de deur plots meegaf.

Nieuwsgierig keek Stella wat de deur tegen had gehouden. Tot haar schrik lag er een kat, die de weg had versperd. De stank was overweldigend. De ogen zaten niet meer in de kassen en hier en daar misten delen van het vlees. Gadverdamme. Een zucht ontsnapte Stella. Nog meer om op te ruimen.Een koude rilling kroop over haar rug. Het was zo koud hier boven. Het tocht hier.

Automatisch keek Stella waar de koude luchtstroom vandaan kwam. Wat raar. Het zolderraam stond open. Met grote passen stapte Stella op het raam af, maar net voordat ze bij het raam aankwam werd haar aandacht getrokken naar iets in de uiterste hoek van de zolder. In de hoek zat een man?

Voorzichtig stapte Stella om de troep heen en begaf zich langzaam naar de man. Die vredig in de hoek van haar zolder lag te slapen. Die vieze zwerver, hoe durft hij… Haar gedachten en lichaam stokten op het zelfde moment. De man, was niet aan het slapen. Om zijn nek gewikkeld zat haar kerstverlichting. Zijn huid een onnatuurlijke kleur paars. Dit. Was. Niet. Goed.

In paniek snelde ze zich achteruit. Zich er niet van bewust wat er achter haar bevond. Een doos liet haar struikelen. Te dicht bij de trap verloor ze haar evenwicht. Ze viel.

Stella haar ogen die registreren dat haar benen in een wel heel rare houding liggen. Stella haar ogen die zien dat er wel heel veel bloed rond haar hoofd verschijnt. Stella haar ogen, staren naar een vast punt naar het plafond. Stella haar ogen die nooit meer ergens anders heen zullen kijken.

Vergeet me niet te volgen op instagram @eerstehulpbijlezen

Komende zondag is er weer een gast die voor ons schrijft. Dit maal is het Stephanie. Ben je nou benieuw? Vergeet dan niet om zondag te komen kijken.

Ben jou nou nog niet uitgelezen? Dit waren mijn meeste recente blogposts:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.