Vrees me – Tahereh Mafi

hij raakt me aan alsof ik van porselein ben en ik wil in duizend scherven vallen.

Hey lieve lezers❤ een spik splinter nieuwe recensie! Ik las Vrees me van Tahereh Mafi. Het begin van een boekenserie die razend populair is. Of ik net zo lyrisch word van dit boek als vele anderen? Lees snel verder…

Niemand kan Julliette aanraken. Een aanraking kan al dodelijk zijn. Na 264 dagen solitair vast gezeten te hebben in een inrichting, komt er eindelijk een verandering. Het Herstel heeft plannen met haar, maar Juliette heeft haar eigen plannen wanneer ze ontdekt dat ze haar alleen willen gebruiken als wapen.

Ik zal meteen met de deur in huis vallen. Ik ben niet omver geblazen. Begrijp me niet verkeerd. Het boek is goed geschreven. De schrijfstijl is zeer prettig en is op sommige momenten net een lied. Leuke toevoeging dat sommige gedachten van de hoofdpersoon gecorrigeerd worden door ze weg te strepen. Je vliegt door het boek heen, juist doordat het zo fantastisch geschreven is. De verhaallijn is waar ik niet zo lyrisch over ben. Het verhaal is goed uitgedacht, maar vele personages zijn te plat. Enkel het hoofdpersonage is fantastisch neergezet.  Ik had na de vele aanbevelingen een fantastisch verhaal verwacht, maar de echte wauw factor is voor mij uitgebleven. Desondanks heb ik wel genoten van het verhaal. Het was origineel en heb nog nooit een verhaal gelezen wat hier op lijkt. Door de schrijfstijl en de originaliteit krijgt het boek van mij ⭐⭐⭐⭐ Ik ben benieuwd naar  wat de rest van de serie te brengen heeft.

Originele titel: Shatter Me

Vertaling: Merel Leene

Uitgeverij: BlossomBooks

Pagina’s: 348

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.