333 dingen om over te schrijven – Tjeerd

Hey lieve lezers! Vandaag staat er een 333 dingen om over te schrijven. Deze week gaat het even anders. In plaats van zondag kun je vandaag al genieten van een gast. De gas van vandaag is heel speciaal, in ieder geval voor mij. Mijn vriend zag waar ik mee bezig was en wou ook wel iets proberen. Zijn opdracht was: Schrijf over de eerste keer. Je mag zelf weten over welke eerste keer.

Voorkeur had ik niet, niet zoals tegenwoordig. Het ging niet zo zeer om hoe lekker het was, het moest gewoon gebeuren. Had er veel over gehoord. Veel gezien ook. Maar zelf nog nooit gedaan. Wanneer en met wie. Dat vroeg ik me af. En hoe het zou zijn.

Op een avond ging het gebeuren, dat wist ik zeker. Maar thuis niet, zeker niet. Dat was not done. Het moest buiten de deur, en dat ging me lukken ook. En is het me gelukt, dat sowieso. Terugkijkend was er eigenlijk niks aan. Tegenwoordig zou ik voor die ervaring mijn neus ophalen. Het was magertjes, verre van een succes. Eigenlijk smakeloos en goedkoop. Maar toen voelde het als een overwinning.

Ik weet het nog alsof het gister was. Zulke dingen vergeet je nou eenmaal niet. Alleen ging ik niet op je af. Dat zou raar zijn en een beetje gek. Ik ging naar je toe met twee vrienden, anders voelde ik me compleet verloren. Toen ik je zag maakte mijn hart een sprongetje. Ik had zin in je. Je was blond en bruisend. Ik maakte contact met je en ik voelde me een man, ondanks dat ik pas 15 was. Je voelde direct goed aan. Omdat ik niet te hard van stapel wou lopen begon ik voorzichtig. Ik bewoog mijn mond na jou toe. En vanaf dat moment wist ik het zeker, dit blijft niet bij een keer.

Na jou werd ik kieskeuriger. Smaak begon belangrijker te worden. Ik wou niet alles maar afwerken, been there done that was niet voor mij weggelegd. Ik wou klasse, geen half werk, geen zesje. En tot de dag van vandaag weiger ik concessies te doen, niet op dit gebied.  Dan liever maar niks.

Ook al was je toen niet helemaal puur en smaakte je waterig, ik wist direct zeker dat ik dit over en over wou doen. De rest van mijn leven. Bedankt, plastic glaasje bier uit de feesttent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.