Terugblik 2018

Hey lieve lezers. 2018 was voor mij een bewogen jaar. Een jaar dat moeilijk was, maar nu als ik terug kijk wel nodig. Ik ben als mens veel gegroeid en heb veel aan mezelf gebouwd. Ik zal in het kort vertellen hoe dit voor mij was…

Begin dit jaar hebben ze PTSS bij me vastgesteld. Dit gebeurt als je traumatische gebeurtenissen meemaakt die je op dat moment niet op een juiste manier kan verwerken. Er is in mijn leven veel fout gegaan, maar laten we het makkelijk houden door te zeggen dat mijn gezin schadelijk voor mij is geweest. Een ‘sticker’ krijgen is niet het allerleukste, maar ik wist wel wat er ‘mis’ met me was.

Ik belandde bij een zorginstelling die me niet voldoende kon helpen en het ging slechter en slechter. Ik kwam in een crisis terecht, ben een aantal keren opgenomen geweest. In uiterste nood zelfs mijn eigen leven proberen te beëindigen. Eindelijk kreeg ik de juiste hulp en kon ik aan een verwerkingstraject beginnen. Heel zwaar, ik zat intern. Maandag tot en met vrijdag verschillende therapieën de hele dag door. Twaalf weken lang ploeteren. Die twaalf weken heb ik niet volgehouden. Mijn broertje kwam ook in crisis en er ook voor hem zijn en mijn eigen herstel kostte zo veel van me dat ik een break nodig was. Waar ik normaal gesproken door denderde en niet naar mijn lichaam luisterde, zei ik nu STOP! Ik was al heel erg gegroeid. Ik groei nu nog steeds elke dag, maar ik ben nog niet klaar. Volgend jaar maak ik de therapie af en krijg ik nieuwe aangeboden. Nog een hele weg, maar ik sta positiever in het leven dan ooit te voren. Dit jaar begon als de ergste ooit… Maar nu denk ik dat het misschien wel mijn mooiste was…

Ik had eigenlijk geen familie naast mijn eigen gezin, omdat er geleerd werd dat mensen niet te vertrouwen waren. Mijn vader is al een hele tijd uit beeld. Nu ik ook de keuze heb gemaakt mijn moeder niet meer te zien. Heb ik vrijwel niemand meer. Mijn oude leven heb ik achter me gelaten.

Ik heb een fantastische vriend. Iedereen zegt dat hij/zij de leukste partner heeft, maar ik verzeker je, de leukste die heb ik. Zonder hem had ik het simpel gezegd niet gered. Iets waar ik hem voor eeuwig dankbaar voor ben.

Naast dat ik verschrikkelijk blij ben met hem, heeft hij me veel meer gegeven. Hij heeft me een familie gegeven. Voor iemand die niet uit een liefdevol gezin komt, kan een familie als die van hem heel intimiderend zijn. En dat was het ook echt wel.

Er gaat van alles door je heen. Je worstelt met dingen als acceptatie en goedkeuring, maar ook de angst om te verliezen. Je wilt niet weer alleen achterblijven.

Ik zou liegen als ik zeg dat het voor mij direct oke was. Ik was bang om dichtbij te komen, want wat als ze me niet leuk vinden, of dat mijn vriend het wel ineens uitmaakt. Dingen waar ik nu niet meer bang voor ben, maar wat me toen volledig in zijn greep had.

Hoe ik die monsters overwonnen heb? Tijd. Na mate de tijd verstrijkt en ze blijven lief en je onthalen en uitnodigen, dan kan je niet anders dan ze een plekje geven in je hart. Ook zij hebben me gesteund in mijn donkerste dagen, iets wat ik toen heel moeilijk vond, maar nu zo verschrikkelijk dankbaar voor ben.

Ik wil graag de mensen bedanken die er voor me waren dit jaar en die in me geloofde, want dat deed ik zelf echt niet. Allereerst mijn broertje. Ik ben zo blij dat je er nog bent. Je bent en blijft mijn kleine broertje. Mijn schoonouders natuurlijk door me te accepteren ook na de nare verhalen die ze hebben moeten horen. Mijn schoonzus,die ik een prachtige sterke vrouw vind, hoe ze het doet met een tikkeltje gekke man(vind je wel heel lief) en haar twee prachtige kinderen. Zij laat me zien hoe lief moeders eigenlijk kunnen zijn. Mijn nieuwe oom en tante, de kaartjes sleepte me door de weken heen en ik voelde me echt gesteund. Met als grootste lichtpuntje mijn liefste nichtje, die me liet zien dat het leven eigenlijk heel leuk is, en als het niet leuk is moet je fantasie gebruiken! Naja de aller aller grootste lichtpunt is natuurlijk mijn vriend, die bij me bleef ondanks dat het verschrikkelijk moeilijk was, ook voor hem. Dat ondanks al het nare we nooit gestopt zijn met lachen.

Lieve allemaal, we gaan een mooie toekomst tegemoet! Een hele fijne jaarwisseling en een heel goed 2019!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.