Boekgezegdes

Hey lieve lezers! Boekgezegdes. Nederlandse gezegdes maar dan omgevormd voor de boekenliefhebbers. Enjoy en neem het vooral niet te serieus!

1.Ik zie door de boeken de bibliotheek niet meer. Wanneer er zoveel gebeurt dat je het overzicht verliest.

2.Als er één boek uit de kast is volgen er meer. Als je een boek gelezen hebt, volgen er sowieso meer.

3.Wat de boer niet kent, leest hij niet. Een genre dat je niet kent pak je ook niet zo snel op.

4.Een boekje voor de dorst. Een reserve boek. Een boek dat al heel lang ongelezen op je plank staat of juist een dubbele kopie van je favoriete boek.

5.Een boek voor je kop hebben. Voor wanneer je fictieve wereld veel leuker is en je de realiteit even niet meer waarneemt.

6.Eigen boek is goud waard. Speciaal voor de auteurs. Je eigen fictieve wereld vinden we stiekem allemaal gewoon de beste.

7.Morgen is er weer een boek. Voor als je laatste boek niet fantastisch was. Maakt niet uit. Morgen is er weer een ander verhaal dat op je wacht. Of gewoon als je het boek uit hebt natuurlijk.

8. Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd. Naja. Duidelijk zat toch…

9.De laatste pagina’s wegen het zwaarst. Het boek valt of staat bij de plot. En de plot vind je meestal in de laatste pagina’s Need I say more?

10.Wie A zegt moet ook Boek zeggen. Als je een boek begint moet je hem ook uitlezen. Of. Je kan niet echt meepraten over een boek voordat je het zelf helemaal gelezen hebt.

Dit waren de eerste 10 boekengezegdes, volgende week heb ik er nog een! Vergeet me niet te volgen op instagram @eerstehulpbijlezen.

Ben je nou nog niet uitgelezen? Hieronder vind je me mijn laatste posts!

333 dingen om over te schrijven – Stephanie

Hey lieve lezers❤ vandaag is het weer tijd voor een gast in 333 dingen om over te schrijven. Vandaag schrijft Stephanie, op instagram te vinden als @stephn_nsteph. Stephanie schrijft de leukste gedichtjes! Vandaag schrijft ze er ook een voor ons. Haar opdracht luidt, beschrijf hoe het voelt om smoorverliefd te zijn.

Doorgaan met het lezen van “333 dingen om over te schrijven – Stephanie”

333 dingen om over te schrijven – 19/12/18

Hey lieve lezers❤ Vandaag was de opdracht: schrijf een scene waarin iemand in de knoop zit met zijn kerstverlichting

De kerstboom opzetten was nooit haar favoriete klusje geweest. Een klusje dat ze al heel het weekend aan het uitstellen was. Waarom had ze het ook al weer beloofd? Oh, ja. Sarah haar  woorden kwamen haar weer helder bij te staan.  Bij papa staat de kerstboom ook al, mama. Waarom hier niet? Hier is het stom. Anders ga ik wel bij papa en Louise wonen. Haar kleine meisje was in haar kleuterpuberteit terecht gekomen. Er niet van bewust hoeveel pijn die woorden deden. Het stak al genoeg dat Ben verder was gegaan nadat ze uit elkaar waren gegaan. Het feit dat Sarah het goed kon vinden met zijn nieuwe vriendin Louise was iets wat ze amper kon verkroppen.

Zuchtend kwam Stella overeind. De zoldertrap keek haar uitdagend aan. Het is niet dat ze bang was voor de zolder ofzo. Ze was immers een volwassen vrouw, een moeder notabene. Toch torende de trap donker en gevaarlijk boven haar uit. Kippenvel kroop over haar armen en de rest van haar lichaam. Het nare gevoel dat er iets stond te gebeuren, schoof ze even opzij. Stella stapte dapper de zoldertrap op. Bovenaan moest ze even zitten op de bovenste trede. Haar conditie was tegenwoordig zo verschrikkelijk slecht. Ik moet echt stoppen met die wijn, zei Stella tegen zichzelf. Na een paar keer in en uit ademen, had Stella de kracht weer om door te gaan.

De klink van de zolderdeur was ijskoud. Toen Stella de deurklink naar beneden duwde om de deur te openen gaf de deur niet mee. Alsof er iets aan de andere kant van de deur haar tegenwerkte. Stella duwde nog een paar keer met beleid tegen de deur aan. Niks. Gefrustreerd duwde Stella met haar volledige gewicht tegen de deur. Alle 60 kilo’s vlogen de zolder op, toen de deur plots meegaf.

Nieuwsgierig keek Stella wat de deur tegen had gehouden. Tot haar schrik lag er een kat, die de weg had versperd. De stank was overweldigend. De ogen zaten niet meer in de kassen en hier en daar misten delen van het vlees. Gadverdamme. Een zucht ontsnapte Stella. Nog meer om op te ruimen.Een koude rilling kroop over haar rug. Het was zo koud hier boven. Het tocht hier.

Automatisch keek Stella waar de koude luchtstroom vandaan kwam. Wat raar. Het zolderraam stond open. Met grote passen stapte Stella op het raam af, maar net voordat ze bij het raam aankwam werd haar aandacht getrokken naar iets in de uiterste hoek van de zolder. In de hoek zat een man?

Voorzichtig stapte Stella om de troep heen en begaf zich langzaam naar de man. Die vredig in de hoek van haar zolder lag te slapen. Die vieze zwerver, hoe durft hij… Haar gedachten en lichaam stokten op het zelfde moment. De man, was niet aan het slapen. Om zijn nek gewikkeld zat haar kerstverlichting. Zijn huid een onnatuurlijke kleur paars. Dit. Was. Niet. Goed.

In paniek snelde ze zich achteruit. Zich er niet van bewust wat er achter haar bevond. Een doos liet haar struikelen. Te dicht bij de trap verloor ze haar evenwicht. Ze viel.

Stella haar ogen die registreren dat haar benen in een wel heel rare houding liggen. Stella haar ogen die zien dat er wel heel veel bloed rond haar hoofd verschijnt. Stella haar ogen, staren naar een vast punt naar het plafond. Stella haar ogen die nooit meer ergens anders heen zullen kijken.

Vergeet me niet te volgen op instagram @eerstehulpbijlezen

Komende zondag is er weer een gast die voor ons schrijft. Dit maal is het Stephanie. Ben je nou benieuw? Vergeet dan niet om zondag te komen kijken.

Ben jou nou nog niet uitgelezen? Dit waren mijn meeste recente blogposts:

333 dingen om over te schrijven – Lotte van den Noort

Hey lieve lezers❤ het is zondag en dat betekent een gast voor 333 dingen om over te schrijven. Vandaag schrijft Lotte van den Noort een stukje voor ons. Lotte is een kersverse auteur. Ze bracht Typewriter uit bij Wolf&Dragon. Onder de naam @lottesbooks kun je haar vinden op instagram. De opdracht die Lotte kreeg was: Schrijf een brief aan je lievelingsdrankje. Kun jij raden waar het stuk over gaat?

Doorgaan met het lezen van “333 dingen om over te schrijven – Lotte van den Noort”

333 dingen om over te schrijven – 12/12/18

Hey lieve lezers❤ het is woensdag en dat betekent een 333 dingen om over te schrijven klaar staat. Vandaag schrijf ik zelf een stukje. De opdracht van vandaag was… Schrijf een verhaal dat begint met: ‘Nu ik eens goed naar hem keek, vond ik hem eigenlijk heel lelijk.’ Lees snel verder om te ontdekken wat ik ervan gemaakt heb…

Doorgaan met het lezen van “333 dingen om over te schrijven – 12/12/18”

333 dingen om over te schrijven – Mary Fisher

Hey lieve lezers❤ vandaag staat er weer een 333 dingen om over te schrijven voor jullie klaar. Deze keer ben ik niet de auteur. Vandaag hebben we te gast…  Mary Fischer aka Marieke Visser.  Waar je haar van kan kennen? Ze schreef Castrië 1 – Madelona onder de naam M. M. Visser. De opdracht voor haar was: Schrijf een brief aan een slechte eigenschap die je hebt, waarin je het ervan overtuigt om te veranderen.

Doorgaan met het lezen van “333 dingen om over te schrijven – Mary Fisher”